Veče sa Vanjom Bulićem

Petak, 11. mart 2011. u 19h

Imao je rok sastav, igrao je odbojku, strastveni je igrač preferansa, bio urednik, pisac je a ceo radni vek proveo u novinarstvu – pisanom i elektronskom.

Biografija:Vanja Bulić, od oca Dušana i majke Bosiljke, rođen je 1947. godine u Kumanovu. Od 1952. godine živi u Beogradu.

Imao je rok sastav, igrao je odbojku, strastveni je igrač preferansa, ceo radni vek je proveo u novinarstvu – pisanom i elektronskom. Pisao je u gotovo svim prestižnim novinama druge Jugoslavije, a zlatni period je doživeo kao urednik Duge. Kao TV stvaralac je uradio više od dve hiljade jednocasovnih emisija, a bio je scenarista i tri tV serije: Jugovići (1988, RTS), Drugo stanje (2006, BK televizija) i Javlja mi se iz dubine duše (2007, TV Košava). Koscenarista je filma Lepa sela lepo gore i scenarista filma Drugo stanje. Radio je i dokumentarne filmove.

Napisao je zbirku priča Kako sam gajio blizance, romane Tunel – lepa sela lepo gore, Ratna sreća, Zadah belog, Vrele usne, Parada strasti, Drugo stanje i Oko otoka. Živi od novinarstva. Otac tri sina. Član je Udruženja književnika Srbije.

Podaci preuzeti sa http://www.laguna.rs/